spotlight_large.jpg

Drie 10FORIT services in de spotlights

Door de jaren heen heeft 10FORIT een mooi aanbod aan producten ontwikkeld. We zorgen er namelijk graag voor dat uw bedrijf haar werkzaamheden zo efficiënt en optimaal mogelijk kan uitvoeren. Aangezien het aanbod al aardig gegroeid is, brengen we graag nog diverse handige EEZYCOM features van ons onder de aandacht. Misschien krijgt u een ‘aha-momentje’ bij een van deze producten of maakt u al gebruik van van deze tools. Kennis is macht en kan het in ieder geval kan het geen kwaad om deze drie producten van 10FORIT een keer in de spotlights te zetten.


EEZYCOM Dialer

Zelf telefoonnummers intoetsen is met deze tool verleden tijd. Met behulp van EEZYCOM Dialer worden verschillende mensen tegelijk gebeld. Door middel van een voorspelling weet de dialer wanneer een medewerker vrij is voor een volgend gesprek. Zodra dit is gebeurd, wordt de medewerker gekoppeld aan de volgende klant. De medewerker hoeft niet meer te wachten tot de klant – wel of niet – opneemt. De tool stuurt een klant alleen door naar de werknemer als er contact is. Hiermee wordt veel tijd bespaard in geval van geen gehoor, voicemail, of lijnen die bezet zijn.

Door middel van whispertechnologie of middels een display weet de werknemer met welke klant hij of zij in contact komt. Aan de andere kant van de lijn wordt de persoon in kwestie gevraagd voor een moment geduld, ‘u wordt nu doorverbonden’.

Voor organisaties is deze tool hét middel om efficiënter telefonisch contact te leggen met klanten. Met EEZYCOM Dialer is er een betere inzetbaarheid van medewerkers en kan de supervisor eenvoudig gesprekken volgen en het aantal uitgaande lijnen bepalen en pauzeren.


EEZYCOM Collect
Regelmatig kost een eenvoudige vordering een incasso-afdeling veel tijd. Dat is zonde, want door de verloren tijd blijft er te weinig ruimte over voor het oplossen van ingewikkelde gevallen. Speciaal voor deze sector biedt 10FORIT de tool EEZYCOM Collect. Hiermee kan op een eenvoudige en efficiënte manier het contact met klanten onderhouden en betalingen geïncasseerd worden. Door middel van klantprofielen kunt u uw klant indelen en aan de hand daarvan de juiste mix van communicatiemiddelen inzetten.

Zo is het onder andere mogelijk om een persoonlijk voicescript in te stellen. Klanten worden met dit script persoonlijk benaderd via keuzemenu’s. Door gerichte informatie te vragen komt de informatie alleen bij de juiste klant terecht. Daarnaast is het ook mogelijk om een sms met betaallink te versturen. Deze optie bestaat uit een reeks berichten die goed op elkaar aansluiten. Klanten worden snel en eenvoudig overtuigd om over te gaan tot een betaalactie. Ook is het mogelijk om via e-mail een betaallink te verzenden. Dit kanaal blijft belangrijk om debiteuren te bereiken. Via de creditmanagement tool kunt u eenvoudig en gepersonaliseerd een mail verzenden. Naast sms en e-mail is het ook mogelijk om via WhatsApp de klant te benaderen. Deze optie is laagdrempelig en klantvriendelijk. U kunt communiceren dat er nog een openstaand bedrag is en de klant de keuze geven hoe zij verder willen communiceren en dit bedrag willen voldoen. Als laatste mogelijkheid is er ook nog brievenbuspost. Fysieke post blijft van belang. Met EEZYCOM Collect levert u de documenten digitaal aan en verzorgen wij het printen en verzenden.


EEZYCOM Connect

Er zijn verschillende mogelijkheden om met klanten in contact te komen en deze kunnen allemaal naar gelang apart ingezet worden. Maar is het niet makkelijker en gebruiksvriendelijker om daar één communicatiesysteem voor te hebben? In EEZYCOM Connect zijn alle communicatiemiddelen opgenomen en kunt u geautomatiseerd een combinatie van middelen inzetten. Onder deze middelen vallen spraakberichten, sms, e-mail en WhatsApp. Door het inzetten van communicatiescripts, data en de juiste communicatiemiddelen bouwt u een optimale klantrelatie op en bent u 24/7 bereikbaar. Op deze manier profiteren klanten ook van een betere dienstverlening. Middels het dashboard kunt u inzicht houden in de effectiviteit van alle acties.

Het omnichannel platform geeft uw klanten vertrouwen in uw organisatie, waardoor afname van producten zal blijven en er eerder conversie gerealiseerd wordt.

Tevens is EEZYCOM Connect makkelijk in te zetten voor marketing campagnes of het ondersteunen hiervan.


Tot zover onze producten met een plekje in de spotlights. Heeft u behoefte aan meer informatie neem dan contact op met Arno van den Broek via 06-15336235 of arno.vandenbroek@10forit.com.

Jimmy EgbertsDrie 10FORIT services in de spotlights
coming_at_you_live_large.jpg

10FORIT coming at you live

Onze nieuwsbrief is een prima communicatiekanaal om u op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen 10FORIT. Toch vinden wij, onze relaties en geïnteresseerden het prettig om elkaar af en toe in real life kunnen ontmoeten. Wie zijn nu de mensen achter ons bedrijf, met welke ontwikkelingen zijn we bezig en zijn er nog diensten binnen ons portfolio waar u meer over wilt weten? En het belangrijkste, wie bent u? Om die reden waren en zijn we op diverse branche-gerelateerde evenementen te vinden.

Zo waren wij op 21 april van dit jaar te vinden op Credit Expo België 2022. Jochen Vandemaele, Product Owner Recovery Engie, gaf een presentatie in samenwerking met 10FORIT. Centraal thema hierbij was hoe gedigitaliseerde klantcommunicatie helpt bij het creëren van een optimale customer journey en succesvol creditmanagement. De presentatie maakte veel indruk bij de bezoekers gezien het grote aantal aanvragen naar de PowerPointslides van Jochen.

Toekomstige evenementen
Binnenkort staan we weer op een aantal mooie evenementen, hierbij een overzicht:

CorporatiePlein 2022, 22 September
CorporatiePlein is dé ultieme beurs voor woningcorporaties. Centraal staat bedrijfsvoering en ICT-innovatie. Dit is alweer de 12de editie van dit evenement en alles draait om elkaar live ontmoeten, netwerken en kennis opdoen. Vanzelfsprekend draagt 10FORIT zijn steentje bij met inhoudelijke presentaties en zijn we aanwezig met een stand.

Studiedag Huurincasso 2022, 6 Oktober
6 oktober is alweer de 5de editie van Studiedag Huurincasso. Thema’s als wonen, het tekort aan betaalbare woningen, duurzaamheid, schuldenproblematiek en inflatie zullen tijdens de studiedag besproken worden. Cabaretier Dolf Jansen zal ook een bijdrage leveren met een kritische, ongezouten en kritische mening over de actualiteit. Klantenluisteraar Frans Reichardt zal vanuit 10FORIT een workshop geven die u zeker niet wilt missen.

Credit Expo Nederland 2022, 8 November
Hét kennis- en netwerkevent voor de Nederlandse Credit Management sector en natuurlijk zijn wij erbij met een inhoudelijk deelname en voor u ook de mogelijkheid om onze stand te bezoeken. Kredietrisico’s minimaliseren en inkomende cashflow versnellen zonder verstoring van de klantrelatie? Wij en alle andere deelnemers bieden ruim mogelijkheden om dit allemaal te realiseren.

Gaat u een van deze branche-specifieke evenementen bezoeken en stelt u prijs op een persoonlijk gesprek met een van onze adviseurs? Neem dan contact op met Arno van den Broek via 06-15336235 of arno.vandenbroek@10forit.com. Arno plant dan een afspraak met u in tijdens één van deze evenementen.

Jimmy Egberts10FORIT coming at you live
klantcontact_ai_mens_large.jpg

De juiste balans in geautomatiseerd klantcontact

Automatisering is key voor het huidige contact met klanten. Het is veel effectiever, klanten worden direct geholpen en de werknemer wordt niet belast met oeverloze standaardvragen. Uit onderzoek van Verizon Business bleek dat ruim de helft van de 5.600 ondervraagde consumenten zich op z’n gemak voelt bij geautomatiseerd contact, zo’n 56%. Maar diezelfde groep gaf ook aan dat menselijk contact van cruciaal belang blijft. Hoe vindt u dan als bedrijf de juiste balans tussen AI en menselijk contact?


Een menselijke touch

Dat een groot deel van de ondervraagde aangaf geen problemen te hebben met AI klantcontact, werd er ook aangegeven dat contact met een persoon van belang is. De wetenschap dat er nog een mogelijkheid is om een persoon te spreken is voor velen belangrijk. Zo is er altijd nog de menselijke vertegenwoordiger van het organisatie achter de hand. Ook is deze persoonlijke touch in het klantcontact goed voor het opbouwen van een lange termijnrelatie. Voor een bedrijf dus belangrijk om uit te zoeken voor welke aspecten mensen ingezet worden en voor welke AI.


Klanten houden van transparantie

Voor een beter contact met de klant is het belangrijk dat ze weten wanneer ze met AI te maken hebben en wanneer een medewerker het woord voert. Van de ondervraagden liet ongeveer twee derde weten het belangrijk te vinden dat bedrijven aangeven of er met AI gecommuniceerd wordt. Wees daarom transparant in de communicatie. Geef duidelijk aan of de klant met een chatbot communiceert of persoonlijk contact heeft. Een deel van de bedrijven is op de goede weg en doet dit al. Ook krijgt de consument in een aantal gevallen de optie om het gebruik van AI geheel af te slaan.


Data is een gevoelig punt

Om AI goed in te kunnen zetten, wordt data verzameld. Dit kan op verschillende manieren. Zo werd er door bedrijven vaak gebruik gemaakt van third-party data. Dit zijn cookies die informatie verzamelen over bezoekers van een website, maar dan bij derden. Op deze manier komen organisaties veel te weten over het gedrag van de klant. Voor veel klanten tegenwoordig een reden om het contact te verbreken. Er vindt nu een kentering plaats waarbij het verzamelen van deze cookies meer kwaad dan goed zal doen. Dit is dan ook een van de redenen dat investeren in first-party en zero-party data belangrijk is.


En nu?

Menselijk contact blijft belangrijk, net als het verzamelen van data. Om optimaal te presteren, zowel binnen de organisatie als naar de klant toe, is het belangrijk om AI in te zetten. Let daarbij wel op die belangrijke balans. Kies voor het verzamelen van zero-party data. Daarbij geven klanten moedwillig informatie aan bedrijven. Maar zet ook op andere afdelingen in op gebruik van AI. Zo is uit onderzoek van Unit4 gebleken dat het inzetten van kunstmatige intelligentie op de financiële afdeling prestaties aanzienlijk verbetert.

Een veilige manier van data verzamelen kan bijvoorbeeld ook via CCaas (Contact Center as a Service). Met deze cloud-gebaseerde applicaties worden zowel gesproken als digitale communicatie beheerd en gevolgd. Voor klantenservices een ideaal programma om gegevens over klanten snel en overzichtelijk op te roepen. Dit is voor klanten een uitkomst, omdat ze door dit programma altijd een medewerker aan de lijn kunnen krijgen die op de hoogte is van hun situatie.


Wilt u meer weten over hoe u AI kunt implementeren in uw bedrijf? Of heeft u behoefte aan meer informatie over CCaaS? Neem dan contact op met Arno van den Broek via 06-15336235 of arno.vandenbroek@10forit.com.

Jimmy EgbertsDe juiste balans in geautomatiseerd klantcontact
systeemverbetering_large.jpg

Maak het verschil in klantcontact

U kent ‘m wel; niet praten en breien tegelijk. Oftewel men kan niet alles tegelijk doen. Laat dat nou precies iets zijn waar medewerkers van customer care wél tegenaan lopen. Nauwkeurig alle informatie van de klant in het systeem noteren en ondertussen aandachtig luisteren naar de persoon aan de telefoon. Dat moet toch wel eens fout gaan? In opdracht van Pegasystems heeft onderzoeksbureau Savanta meer dan 1.000 klantenservice medewerkers uit zes landen naar de ervaringen gevraagd. Met als resultaat dat bijna 40% aangeeft moeite te hebben met het begrijpen van de klantvraag, omdat ze tegelijkertijd alle doorgegeven informatie moeten invoeren.

Slechts de helft van de medewerkers geeft aan er volledig op te vertrouwen dat zij de informatie volledig opnemen als ze deze handmatig in het systeem invoeren. Twee derde (64%) geeft aan soms afgeleid te raken wanneer klantinformatie genoteerd moet worden, en meer dan een derde (37%) zegt dat dit ‘altijd’ of ‘best vaak’ voorkomt. De afleiding en het niet begrijpen van de klantvraag leidt niet alleen tot onbegrip bij de klant, maar ook tot frustraties bij de medewerkers. Vaak worden verouderde systemen aangewezen als belangrijkste oorzaak van dit probleem. Dat is zonde, want een probleem als deze is goed te verhelpen. 


AI gestuurde Q&A

Voor een optimale klantenservice heeft 10FORIT de EEZYCOM Voice AI. Via chat en voice wordt een AI-gestuurde Q&A aangeboden. Met de toepassing ‘machine learning’ worden herhaalde vragen automatisch herkend en toegevoegd aan de database. Een volgende keer dat deze vraag gesteld wordt, kan de AI het juiste antwoord geven aan de klant. Op deze manier worden de meest gestelde vragen opgevangen door AI en zijn de klantenservicemedewerkers aan het werk met complexere vraagstukken. Mochten vragen niet voldoende beantwoord kunnen worden door AI, dan is er altijd nog een medewerker die het gesprek kan overnemen en de klant te woord kan staan.


Gesproken woord omzetten

Om ervoor te zorgen dat uw medewerkers hun aandacht kunnen vestigen op de klant is er EEZYCOM Wordcloud. Deze tool zet opgenomen (telefoon)gesprekken om naar geschreven taal. De aandacht blijft bij de klant en uw medewerker wordt niet afgeleid door het invoeren van informatie. Deze innovatieve Wordcloud analyseert de binnengekomen informatie om u weer waardevolle inzichten te vertrekken over uw organisatie.


Zo blijft u altijd bereikbaar

24/7 uw klanten helpen, dat kan eenvoudig en snel met de EEZYCOM 24×7 Inbound oplossing. Voor een groot deel worden klanten geautomatiseerd geholpen met bijvoorbeeld het doorgeven van meterstanden of met digitale betaalopties. Ook kan met AI de meest gestelde vragen altijd beantwoord worden. Zo heeft u tevreden klanten die de hele dag door geholpen kunnen worden en op ieder gewenst tijdstip uw organisatie kunnen bereiken.


Met een klein aantal veranderingen en toepassingen is uw klantenservice weer up to date en worden uw klanten snel geholpen en/of te woord gestaan. 10FORIT heeft diverse producten om dit mogelijk te maken. Mocht u meer informatie willen of bespreken wat de mogelijkheden zijn binnen uw organisatie? Neem dan contact op met Arno van den Broek via 06-15336235 of arno.vandenbroek@10forit.com.

Jimmy EgbertsMaak het verschil in klantcontact
robot_automation_large.jpg

Robotic Process Automation (RPA): wat is het en hoe helpt het uw bedrijf?

Op de werkvloer komen vaak administratieve handelingen voor die niet één, niet twee, maar vaker gedaan moeten worden. Om effectiever te werken en het personeel op belangrijke vraagstukken te laten concentreren kunnen deze handelingen ook geautomatiseerd worden. Dan komt RPA, oftewel Robotic Process Automation om de hoek kijken. Maar wat houdt dat precies in?

Wees gerust, er zal niet daadwerkelijk een robot de administratieve afdeling op komen lopen om het werk over te nemen. Het gaat om een softwaretoepassing die ervoor zorgt dat repeterende taken automatisch worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld gegevens overzetten van het ene systeem naar het andere of facturen verwerken. Kortom, RPA bootst menselijke handelingen na binnen het systeem.

RPA brengt interessante voordelen met zich mee. Deze softwaretoepassing wordt namelijk met minimale verstoring geïmplementeerd in het bestaande systeem. Bij het Robotic Process Automation kan gekozen worden voor het semi- en volautomatisch uitvoeren van processen. Bij semiautomatische RPA wordt het proces door mensen gestart en gestopt. Het volledig automatische proces start zelf op wanneer ingestelde gebeurtenissen binnenkomen.

RPA brengt meer voordelen met zich mee

Niet alleen wordt met RPA minimale interruptie geïmplementeerd, er zijn meer voordelen. Regelmatig zien werknemers een automatisering als bedreiging, maar eigenlijk is het tegenovergestelde waar. Met RPA kan het personeel zich focussen op taken met uitdaging en meer toegevoegde waarde. De administratieve afdeling hoeft zich niet meer bezig te houden met terugkerende handelingen die achteraf gezien meer tijd in beslag nemen dan gedacht. De werkdruk wordt minder en RPA is een gegarandeerde kostenbesparing. Dit door de hogere snelheid en kwaliteit waarmee processen 24 uur per dag uitgevoerd worden.

Niet alleen de administratieve afdeling

RPA blijft niet beperkt tot de administratie. Het biedt een oplossing voor meerdere afdelingen en ondersteunend voor de medewerkers. Bedrijfsprocessen die foutgevoelig en tijdrovend zijn kunnen uitgevoerd worden door RPA. Zo kunnen verschillende HR-processen geautomatiseerd worden. Denk hierbij aan het maken van een pasje voor nieuwe medewerkers. Of het verwerken van aanvraagformulieren bij organisaties. Op deze manier worden medewerkers met de komst van RPA binnen de afdeling ondersteunt in de werkzaamheden.

Er is nog meer

Naast het draaien van een semi- en volautomatisch programma, kan RPA meer betekenen voor uw bedrijf. Zo kan het ook in combinatie met Artificial Intelligence ingezet worden. AI zorgt er dan voor dat ongestructureerde data geanalyseerd wordt en hieruit adviezen of beslissingen afgeleid worden. Ook daar blijft het niet bij. Door de samenwerking van RPA met AI kan er gekeken worden in welke mate processen binnen het bedrijf ook geautomatiseerd kunnen worden en dus geoptimaliseerd en verlichting van werkdruk geven.

Automatiseren is een hele stap binnen een bedrijf, en dan met name voor werknemers. Bij 10FORIT kunnen we u meer informatie geven en helpen bij het opzetten van Robotic Process Automation binnen uw bedrijf. Neem hiervoor contact op met onze consultant Arno van den Broek via 06-15336235 of arno.vandenbroek@10forit.com.

Jimmy EgbertsRobotic Process Automation (RPA): wat is het en hoe helpt het uw bedrijf?
paying_with_smartphone_large.jpg

Acceptgiro verdwijnt nu toch echt!

In het verleden maakten wij al melding dat de acceptgiro ging verdwijnen. Destijds werd dit uitgesteld en ook hierover hielden wij u op de hoogte. Nu gaat het toch eindelijk echt gebeuren: vanaf 1 juni 2023 verdwijnt de acceptgiro na 46 jaar.

Al in 2019 zou de acceptgiro het loodje leggen, maar dit werd uiteindelijk met maar liefst vier jaar uitgesteld. Betaaldienstverlener Currence geeft aan dat steeds meer organisaties en consumenten andere betalingsmethoden hanteren. Per huishouden wordt nog maar een keer in de vier jaar een acceptgiro gebruikt. Daniel van Delft, CEO Currence: “We hebben dit besluit genomen na bilateraal overleg met iedere bank die acceptgiro’s verwerkt of aan zakelijke klanten aanbiedt. De belangrijkste aanleiding voor ons besluit is dat het gebruik van de gele acceptgiro zeer snel terugloopt, met ongeveer 30% per jaar.”

Meer dan 90% van de mensen die een acceptgiro ontvangen betalen deze online of via mobiel.

Alternatieve betalingsmiddelen voor de acceptgiro
Vanzelfsprekend worden de alternatieven al uitvoerig gebruikt en zijn deze volledig ingeburgerd.
Hieronder voor de volledigheid een opsomming van de meest gebruikte betalingsmogelijkheden:
-Factuur op papier (met betaalinstructie). Betaling gebeurt via mobiel- of internet of overschrijvingskaart.
-Automatische incasso.
-Digitaal. Het betaalverzoek komt via een betaalmail binnen en kan direct betaald worden (via Ideal bijvoorbeeld). Wat nog wel belangrijk is om te vermelden is dat de Acceptgiro niet verward moet worden met de overschrijvingsformulieren van de bank. Deze papieren overschrijvingsformulieren kunnen nog steeds gebruikt worden.

Vragen van klanten over verdwijnen acceptgiro? EEZYCOM VOICE AI
Verwacht u veel vragen van uw klanten over het verdwijnen van de acceptgiro? Overweeg dan de inzet van Voice AI. Vrijwel alle vragen die gesteld gaan worden zijn van tevoren prima in kaart te brengen. Voeg daarbij de antwoorden toe en u kunt uw relaties volledig geautomatiseerd van de juiste informatie voorzien. Door de AI-gestuurde Q&A kunnen klanten hun vragen kwijt over het verdwijnen van de acceptgiro. EEZYCOM herkent en beantwoordt alle vragen. Wanneer iemand toch een contactpersoon wil spreken kan ten allen tijde doorverbonden worden naar een medewerker van uw organisatie.

Heeft u behoefte aan een adviesgesprek rond het verdwijnen van de acceptgiro? Neem dan contact op met Arno van den Broek via 06-15336235 of arno.vandenbroek@10forit.com

Jimmy EgbertsAcceptgiro verdwijnt nu toch echt!
human_robot_connection_large.jpg

Een revolutie in klantcontact, wat is er gaande?

Klantcontact is altijd aan verandering en verbetering onderhevig. Het is natuurlijk ook een van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf. Het is belangrijk dat communicatie met klanten soepel verloopt, de klant snel en duidelijk antwoord krijgt en dat dit zich vertaalt in een goede relatie. Nu er een revolutie gaande is in klantcontactland, vindt u het misschien fijn om te weten hoe u daarop in kunt spelen. We zoomen in op de ontwikkelingen.

Verschillende kanalen
Er zijn tal van manieren waarop een klant contact kan opnemen met een bedrijf. Niet meer alleen via de standaard kanalen, maar ook via WhatsApp of een chat. Bij twee laatstgenoemden, maar ook bij een telefoongesprek, kan de klantervaring verbeterd worden. Automatisering en conversational AI spelen hierin een belangrijke rol. Maar wat houdt dit in?

Automatisering van de klantenservice kan op meerdere manieren bedrijven helpen. Het beantwoorden van veel gestelde vragen is er daar een van. Maar ook het aansturen van betalingen en aanvullen van klantprofielen. Met conversational AI gaat u een stapje verder. Dit is een technologie waarbij de computer in staat is om een geautomatiseerd gesprek op een natuurlijk manier te laten verlopen. Door het verzamelen van data, het analyseren van taalgebruik en het machinaal leren om interacties tussen mensen na te bootsen, komt deze natuurlijke manier van omgang met de klant tot stand.

Wat betekent de revolutie voor klantenservicemedewerkers?
Met iedere stap richting digitalisering is er een angst dat banen wegvallen, maar deze revolutie zorgt ook voor mogelijkheden. Zo kan de automatisering er niet alleen voor zorgen dat de customer experience verbeterd wordt, maar ook dat de medewerkers geholpen worden. Zij kunnen zich richten op complexere zaken en worden alsnog bij een gesprek betrokken wanneer het communicatieplatform EEZYCOM herkent dat de klant meer gerichte hulp nodig heeft.

Hoe wordt klantervaring dan verbeterd?
Chatbots werken dag en nacht door en zijn dus altijd bereikbaar. Naast de bereikbaarheid is ook de snelheid waarmee klanten antwoord krijgen een belangrijk speerpunt. Via ieder gewenst kanaal kan de klant contact opnemen en direct geholpen worden. Dit draagt bij aan het gebruiksgemak richting de klant. Tegelijkertijd zit dit het werkgemak van uw medewerkers niet in de weg. Welk kanaal de klant ook kiest, uw medewerker zal daarvoor niet hoeven schakelen tussen programma’s. Daarnaast verzamelt uw bedrijf met het gebruik van deze technologieën statistieken over wanneer, hoe laat, en waarover klanten contact opnemen. Dit inzicht kunt u weer gebruiken om de klantenservice verder te optimaliseren.

Al met al biedt automatisering de klant het gemak van het gebruik van een favoriet kanaal en wordt het werk van de uw medewerkers niet of nauwelijks belemmerd of verminderd.

Is uw bedrijf eraan toe om stappen te zetten in deze revolutie?

Neem voor advies over conversational AI of customer experience of het meedenken over een passende strategie contact op met Arno van den Broek via 06-15336235 of arno.vandenbroek@10forit.com.

Jimmy EgbertsEen revolutie in klantcontact, wat is er gaande?
speaking_to_everyone_quote_large.jpg

Personaliseer communicatie voor betere resultaten

Iemand die op straat ‘hé’ naar u roept zal minder snel een reactie krijgen dan wanneer u aangesproken wordt bij uw voor- of achternaam. ‘Hé’ kan namelijk ook ieder ander zijn die daar toevallig loopt. Binnen ons communicatieplatform EEZYCOM merken wij eigenlijk hetzelfde. Op het moment dat onze relaties communicatie personaliseren, verbetert het resultaat.

Uit een onderzoek eind vorig jaar van PostNL, uitgevoerd door Metrixlab, blijkt dat de mate van personalisatie bijdraagt aan de tijd die besteed wordt om een poststuk te lezen. De leestijd stijgt met 43%, wat toch een significant percentage is. De gemiddelde leestijd indien geen personalisatie wordt toegepast bedraagt 7.2 seconden en 10.9 seconden bij een hoge mate van personalisatie.

Personalisatie is meer dan alleen tekst

Personalisatie betekent hierbij trouwens meer dan alleen de voor- of achternaam als tekst in de correspondentie toevoegen. Ook afbeeldingen kunnen gepersonaliseerd worden. Zo kan met beeldmateriaal iemand persoonlijk aangesproken worden op een onderwerp dat relevant voor die persoon is. Beeld waarin je jezelf of de situatie herkent trekt meer aandacht dan een willekeurige stockfoto.

Ook op leeftijd, geslacht of locatie kan personalisatie toegepast worden. De meeste organisaties zijn goed op de hoogte van hun doelgroep en in de database staan alle gegevens. Spraakberichten die via ons omnichannel communicatieplatform EEZYCOM verzonden worden, kunnen afgestemd worden op leeftijd. Zo passen wij regelmatig de snelheid en het volume aan bij het communiceren met een oudere doelgroep. Verder passen wij ook de tone of voice aan, bijvoorbeeld gebruik van ‘je’ bij een jonge doelgroep en ‘u’ bij een oudere doelgroep.

Door automatisering ook meer personaliseren
Ontwikkelingen in technologie gaan enorm snel. Wij staan als platform ontwikkelaar vooraan op het gebied van ontwikkelingen met betrekking tot geautomatiseerde communicatie. De technologie die wij ontwikkelingen houdt steeds meer rekening met personalisatie van de communicatie.
Natuurlijk kan EEZYCOM de juiste naam gebruiken in de communicatie, maar het kan ook verifiëren of het daadwerkelijk de juiste persoon is waarmee gecommuniceerd wordt. Dat is wel zo handig, omdat het vaak gaat om trajecten waarbij privacy gewaarborgd moet zijn.

Een voorbeeld: uw organisatie belt via EEZYCOM mevrouw De Jong op omdat er een openstaande post is. Hierbij kan ons platform de dame bij naam noemen, de verificatie starten en een persoonlijke betalingsregeling treffen. Daarna verstuurt EEZYCOM een betaalverzoek (periodiek indien afgesproken) op naam via mail, post of app. Blijft de betaling uit, dan zal het systeem opnieuw de klant benaderen op persoonlijke titel en proberen te achterhalen waar de betaling blijft en desnoods een nieuwe betaalregeling treffen. Automatisering en personalisatie gaan hierbij hand in hand. Blijft de betaling uit, dan zal de communicatie overgezet worden naar een medewerker van uw organisatie.

Van klant naar fan
Wellicht denkt u bij een betalingstraject niet meteen aan klantervaring bij personalisatie van de communicatie. Toch speelt het hier een belangrijke rol. In de mate van betaalbereidwilligheid, maar ook hoe uw klanten tegen uw bedrijf aankijken. Mensen willen graag als mens gezien worden en niet als klantnummer in de database. Wij zien dat personalisatie werkt en betere resultaten bereikt worden bij de inzet hiervan.

Bent u benieuwd op welke wijze u kunt optimaliseren door te personaliseren? Neem hiervoor contact op met onze consultant Arno van den Broek via 06-15336235 of arno.vandenbroek@10forit.com. Hij helpt u graag verder met de personalisatie van uw communicatie.

Jimmy EgbertsPersonaliseer communicatie voor betere resultaten
businessman-scaled.jpg

Credit Controllers en Callcenter medewerkers in trek

Onlangs stond een bericht op de site van Financieel Management over de toenemende vraag naar credit controllers. Ook was op Nu.nl te lezen dat er een schaarste is m.b.t. callcenter medewerkers. Toevallig twee branches waar 10FORIT nauwe banden mee heeft.

Reden voor de groeiende behoefte aan controllers was het snel innen van de openstaande posten. Risicopreventie als uitgangspunt bij een bijzondere periode. Alleen is die periode nog niet voorbij en is het onzeker wat de komende tijd ons gaat brengen. Bij recruiter Walter People verdubbelde het aantal vacatures in het tweede kwartaal van 2021 in vergelijking met het jaar ervoor.

Bedrijven willen snel innen
Bij een onzekere economische tijd willen bedrijven op zeker spelen en snel en efficiënt geld innen. Veel bedrijven zagen tijdens de crisis dat de cashflow niet optimaal was. Ook nu prijzen onder druk staan en inflatie toeneemt kunnen de lasten voor veel bedrijven en consumenten zwaarder gaan drukken. Hierdoor neem het risico van uitgestelde of wanbetalingen toe. Daarnaast zijn veel bedrijven begonnen met herstructurering en reorganisatie. Hierbij spelen controllers natuurlijk ook een belangrijke rol.

Pas op de plaats
Eind juni van dit jaar stonden maar liefst 327.000 vacatures open. Nog niet eerder werden zoveel werknemers gezocht. Recruiters doen hun uiterste best om mensen te vinden, maar weinig mensen willen de overstap maken. Klantenservice medewerkers zijn hierbij ook enorm in trek. Hierbij is bijvoorbeeld een verschuiving te zien van horecapersoneel dat tijdens de pandemie voor een ander type baan heeft gekozen. Bijvoorbeeld als callcenter medewerker bij de GGD.

Waar vorig jaar nog angst was voor massawerkeloosheid is het nu de krapte op de arbeidsmarkt die een economisch herstel in de weg kan zitten.

Vanzelfsprekend is het voor werknemers een luxepositie om in te verkeren. Maar wij kunnen ons voorstellen dat werkgevers en managers af en toe met de handen in het haar zitten om te kijken hoe ze de personele bezetting rond moeten krijgen.

Digitale revolutie

Maar naast de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt er ook een ware (r)evolutie plaatsgevonden op het gebied van digitalisering. Doordat iedereen noodgedwongen thuis moest zitten, is thuiswerken tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld geworden. Maar ook werden processen razendsnel anders ingericht. Zo werden trainingen online gegeven i.p.v. fysiek op locatie en gingen artsen en behandelaren over op een webcamconsult.

Ook voor uw branche
U begrijpt dat met een naam als 10FORIT digitalisering onze core business is. Met ons EEZYCOM-platform nemen wij geen banen over, maar zorgen er wel voor dat het wel snel, efficiënt en klantvriendelijk gedaan kan worden. Heel veel van het generieke communicatiewerk kan ons communicatieplatform prima invullen. Zoals de telefoon aannemen en doorverbinden naar de juiste persoon. Uitbellen en basisinformatie geven om daarna door te verbinden met uw medewerkers. Een betalingsregeling treffen binnen een geheel geautomatiseerd proces of vaak gestelde vragen beantwoorden. Bij ons hoeft niemand met de handen in het haar te zitten en schalen op en af wanneer het nodig is. Wanneer personele bezetting een probleem is of wordt, geef ons eens een belletje. Wij kunnen op diverse onderdelen in het werkproces verlichting bieden.

Ondersteuning voor uw medewerkers nodig? Bel of mail voor advies naar onze consultant Arno van den Broek via 06-15336235 of Arno.vandenbroek@10forit.com.

Jimmy EgbertsCredit Controllers en Callcenter medewerkers in trek
jan-pop-kees-winkelman.jpg

Interview met Jan Pop, Credit Manager bij GGN

’s Lands grootste incassobureau GGN maakt sinds kort gebruik van EEZYCOM VoIP van 10FORIT. Dit zakelijk communicatiesysteem zorgt voor de communicatie met klanten en tussen collega’s. Jan was medeverantwoordelijk voor de selectie van leveranciers van telefoniepakketten en was de projectleider tijdens de implementatie van het nieuwe systeem.

Jan Pop: “Voor onze outbound telefoontjes werkten wij al samen met 10FORIT. Hiervoor gebruikten wij EEZYCOM. Voor inbound waren we aangewezen op Avaya. Deze centrale was end-of-life na 11 jaar gebruik en er zou flink geïnvesteerd moeten worden om hier verder mee te komen.

De telefooncentrale moest gekoppeld worden met het nieuw ontwikkelde Salesforce systeem, dat in deze periode over alle klantteams wordt uitgerold. En de Avaya is hier minder geschikt voor”.

De laatste jaren is met name geïnvesteerd in de zichtbaarheid van het EEZYCOM geautomatiseerd communicatieplatform en minder op het telefoniepakket EEZYCOM VoIP.
Toch kreeg 10FORIT als laatste leverancier de mogelijkheid een voorstel in te dienen, en werd na een selectieprocedure verkozen als preferent leverancier.

Creditmanager Jan Pop over de veranderde communicatie binnen GGN: “Voorheen waren de contactcentermedewerkers het directe aanspreekpunt van onze klanten met daaromheen een schil van postcode georiënteerde klantteams. We zochten echter naar een oplossing waarmee het contactcenter en de klantteams organisch als een groot telefoon- en klantteam kon gaan samenwerken, waarbij alle klanten direct door de juiste medewerker zouden kunnen worden geholpen en de wachttijden geminimaliseerd zou worden.

Corona en het thuiswerken legden het oude systeem beperkingen op. Doorverbinden voor thuiswerkers was een probleem en indien een gesprek werd doorverbonden naar een klantteam en allen bezet waren, kwam het gesprek weer terug en moest weer worden doorverbonden. Dit kon efficiënter. Met het nieuwe systeem gaan ingewikkelder dossiers meteen naar het juiste klantteam. Als dit team even niet beschikbaar is, komen gesprekken in een wachtrij totdat een medewerker beschikbaar komt. Deze vorm van support is uitgerold over alle medewerkers van het contactcenter en de klantteams. In totaal zijn dit meer dan 200 medewerkers.”

Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders uit Beverwijk werkte al met EEZYCOM VoIP en werd als referentie gebruikt door GGN. Met name de lagere kosten en extra features gaven de doorslag voor GGN om voor 10FORIT met EEZYCOM VoIP te kiezen.   

Jan Pop over de beweegredenen om voor EEZYCOM VoIP te kiezen: “Een contactcenteromgeving of ACD (Automatic Call Distribution) kan gemakkelijk over het gehele bedrijf worden uitgerold. Alleen was dat met het oude systeem een behoorlijke kostenpost. De meeste telefoniebedrijven berekenen voor ACD veel geld. Bij EEZYCOM VoIP neem je een centrale af voor een x-aantal gebruikers, en daar zit ACD gewoon bij inbegrepen. Bij andere partijen worden hiervoor aparte kosten in rekening gebracht.
Daarnaast is het automatisch terugbellen, een meeluister functie en wat andere features enorm handig. Wat ook handig is, is dat wij de videoconference functie van EEZYCOM VoIP kunnen gebruiken voor communicatie tussen onze medewerkers.”

Een koppeling van EEZYCOM VoIP met de nieuwe Nexus applicatie op basis van Salesforce bleek ook een belangrijke motivator. Via een API kan zonder extra licentie kosten een koppeling worden gemaakt met Salesforce en dit scheelt aanzienlijk in de kosten en bleek een groot voordeel ten opzichte van andere oplossingen.

“Er bestaan ook commerciële Salesforce plug-ins voor de koppeling met Salesforce, maar die zijn erg kostbaar. De koppeling die 10FORIT aanbood met Salesforce blijkt heel goed te werken. We besparen hiermee op de licenties die we anders hadden moeten aanschaffen.

We hebben met 10FORIT deze commerciële Salesforce plug-ins voor de koppeling tussen EEZYCOM VoIP en Salesforce onderzocht en uiteindelijk voor een standaardoplossing van EEZYCOM VoIP en 10FORIT gekozen, die verrassend goed werkt. De huidige koppeling zorgt ervoor dat het dossier, dat de klant kan ingeven, opgehaald en gecheckt wordt, kijkt welk team eraan hangt en vervolgens daarnaar doorverbindt. Ook kan het systeem klanten op basis van het telefoonnummer herkennen en doorverbinden naar het juiste team. De eenvoudige vragen gaan naar het contactcenter en de ingewikkelde dossiers naar de klantteams.”

Wachttijden zijn in iedere organisatie een heet hangijzer en heeft grote invloed op de klanttevredenheid. GGN heeft met EEZYCOM VoIP de wachttijden terug weten te dringen. Jan Pop legt uit hoe:

“In het verleden waren de wachttijden voor onze klanten soms te lang. Sinds de ingebruikname van het nieuwe communicatieplatform is dit enorm gedaald. We spreiden de inkomende calls veel meer over de gehele organisatie, wat met EEZYCOM VoIP is geïmplementeerd. En we zijn volhardender met opvragen van het dossiernummer. We vragen maar liefst drie keer om een dossiernummer. Want het kost veel tijd extra als je die niet hebt. Het klinkt wellicht wat onaardig, maar het is juist heel goed. Want met het juiste dossiernummer kom je direct uit bij de juiste persoon en hoef je als klant niet onnodig te wachten. En als we een klant aan een telefoonnummer herkennen gaat dit natuurlijk allemaal veel sneller.

Als we nu lange wachttijden hebben, dat kan nog wel eens gebeuren als we heel veel brieven uitsturen, proberen we dat te managen. Krijg je op bepaalde dagen extra toestroom en lopen de wachttijden op, dan krijgen onze klanten de mogelijkheid om teruggebeld te worden. Dit werkt heel klantvriendelijk binnen EEZYCOM VoIP. Voor de klant is dit prettig, want die kan gewoon ophangen en wordt automatisch teruggebeld. Dat gebeurt altijd zeer snel. Klanten die teruggebeld willen worden, blijven na het ophangen in de wachtrij staan. Zodra een medewerker van GGN vrijkomt, treedt het outbound protocol automatisch in werking. De klant wordt automatisch teruggebeld en doorverbonden met de juiste persoon. Met deze terugbeloptie zullen minder mensen afhaken door lange wachtrijen. Ook voorkomt het extra werkdruk omdat onze mensen niet zelf hoeven terug te bellen. De klanttevredenheid neemt hierdoor toe en het werk voor onze medewerkers is beter planbaar.”

GGN heeft als marktleider in Nederland een voorbeeldfunctie en aanjagersrol binnen de credit management sector. Bij het bedrijf met meerdere vestigingen in Nederland staat innovatie hoog in het vaandel.

“Credit analytics en data science is de expertise van mijn afdeling. Al in 2013 waren we aan het onderzoeken hoe we de verhaalbaarheid van vorderingen konden voorspellen. Welke zijn waarschijnlijk wel of niet inbaar. We hebben toen een model gebouwd, een gerechtelijke scorecard. Op 1 juli 2013 ging de eerste generatie live en wij zitten ondertussen op de derde generatie hiervan. En dit zijn echt grote stappen in de modelleringswereld. Wel letten wij goed op hoe wij hiermee omgaan.

Verhaalbaarheid alleen laten beoordelen door een algoritme is niet genoeg. Wij geloven in sociaal incasseren en weten dat de meeste mensen hun schulden echt wel willen betalen. Maar degenen die wel kunnen betalen maar niet willen, filteren wij. En daarbij zorgen we in dit beoordelingsproces voor een juiste balans tussen technologie en menselijk verstand.” 

10FORIT heeft omnichannel communicatieplatform EEZYCOM; GGN maakte al gebruik van o.a. EEZYCOM OUTBOUND voor geautomatiseerde uitgaande communicatie richting haar klanten en heeft dit uitgebouwd met een complete telefooncentrale oplossing, EEZYCOM VoIP. De integratie van beide producten is naadloos. GGN ondervond hoe hierdoor een nadeel in een voordeel uitpakte.

Jan Pop: “Heel eerlijk, de standaard telefooncentrale rapportage is beperkt. Maar hiervoor heeft 10FORIT met EEZYCOM juist weer een oplossing en dit genereert prima rapportages. Als we iets willen wijzingen aan de rapportages geven we dit door aan 10FORIT en passen ze het aan.

In het algemeen viel ons op dat 10FORIT heel oplossingsgericht werkt en goede begeleiding geeft. De komende weken staan in het teken van de outbound module die is geoptimaliseerd. Dit wordt de komende weken getest en ik heb hier hoge verwachtingen van!”

Meer weten over de VoIP oplossingen van 10FORIT? Bel of mail voor advies naar onze consultant Arno van den Broek via 06-15336235 of Arno.vandenbroek@10forit.com.

Jimmy EgbertsInterview met Jan Pop, Credit Manager bij GGN