Vakantie-e1545389952981.jpg

Onderbezetting tijdens vakantietijd oplossen

De zomer komt eraan en daarmee breekt er een periode met lagere bezetting aan bij veel organisaties, dankzij vakanties van medewerkers. Het werk gaat wel gewoon door, ondanks de lagere bezetting. Hoe kunt u dat als organisatie oplossen? De diensten van 10FORIT bieden uitkomst en zorgen ervoor dat er ook tijdens de vakantie relaties gebeld worden. De vakantieperiode is namelijk bij uitstek een geschikte periode om klanten te benaderen. Doordat de werkdruk lager is, is er ruimte om verschillende zaken te bestuderen en op te pakken, zoals het inventariseren en betalen van openstaande rekeningen of het doornemen van informatie rondom promoties.

EEZYCOM™

Zo kan 10FORIT faciliteren bij bijvoorbeeld de inzet van complete communicatiescripts. EEZYCOM™ is een dienst waarbij klanten via communicatiescripts betaalgegevens of informatie via verschillende kanalen kunnen opvragen, betalingsregelingen treffen of gegevens achterhalen om later teruggebeld te worden. Bedrijven kunnen kiezen met hoeveel lijnen ze uitbellen, om zo de werkdruk over de dag te verspreiden. Medewerkers kunnen het aantal lijnen gedurende de dag verhogen of verlagen.

Meer informatie over alle mogelijkheden met de verschillende communicatiescripts en het bepalen van de juiste communicatiemix voor uw organisatie leest u hier, of neem contact op met Michelle Filbri via contact@10forit.com of bel +31 88 0016604.

EEZYCOM™ 24×7 inbound

Organisaties kunnen ook tijdens vakantietijd kiezen voor een EEZYCOM™24×7 inbound script. Hiermee zorgt u voor 24×7 bereikbaarheid, waarbij klanten snel en eenvoudig geholpen worden. Klanten worden voor een groot deel geautomatiseerd geholpen, ideaal als een deel van uw team op vakantie is. Van digitale betaalopties tot meterstanden doorgeven, dit kan de klant allemaal zelf regelen met behulp van het inbound communicatiescript. Het systeem verwerkt ook gemaakte afspraken en schakelt klanten indien nodig door naar uw klantcontactcentrum.

Klanten die uw bedrijf bellen kunnen gesegmenteerd worden conform uw beleid. Dankzij onze oplossing is bekend wie er belt, waarvoor diegene belt, en welke vervolgactie gewenst is. Uw klanten krijgen informatie of komen in contact met een medewerker door middel van een begrijpelijk keuzemenu. Het keuzemenu wordt bediend door intoetsen of inspreken. Dit geeft dus verder geen hogere werkdruk voor de afdeling die een lagere bezetting heeft in de vakantieperiode, omdat dit contact volledig is geautomatiseerd.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om EEZYCOM™ producten van 10FORIT in te zetten tijdens de vakantieperiode? Neem dan contact op met Michelle Filbri via contact@10forit.nl of bel +31 88 0016604.

Michelle FilbriOnderbezetting tijdens vakantietijd oplossen
DC-klein.jpg

Digitale communicatie steeds populairder

Uit recent onderzoek blijkt dat consumenten digitale communicatie met bedrijven steeds meer waarderen. Het onderzoek werd uitgevoerd onder klanten van autoverzekeraars in opdracht van Independer (bron). Naast de telefoon is e-mail, chat en WhatsApp een steeds populairder communicatiemiddel, net zoals een persoonlijke online ‘mijn omgeving’.

De persoonlijke ‘mijn omgeving’ vinden klanten een ideaal middel om te gebruiken voor wijzigingen in de persoonlijke gegevens. Phil Jonkhart (partner 10FORIT) herkent dit: ‘Via een persoonlijke online omgeving heb je meteen je eigen gegevens inzichtelijk. Klanten vinden het heel prettig om in eigen tijd te kunnen inloggen en een wijziging door te geven. Niet iedereen heeft namelijk onder werktijd de mogelijkheid om privézaken te regelen.’

Bedrijven zetten niet voor niets steeds vaker online klantportals op, ook zij hebben er baat bij. Jonkhart: ‘Voor bedrijven scheelt het veel administratie wanneer klanten zelf bepaalde gegevens bij kunnen houden. Hierdoor kan een bedrijf processen veel efficiënter inrichten.’

Mobiele services

Chat en WhatsApp winnen ook aan terrein, merkt 10FORIT. ‘Mobiele services gaan steeds vaker een rol spelen in klantcommunicatie. Wij zien dat terug in onze diensten. Met name onder jongeren zijn dit soort communicatiemiddelen populair omdat zij al een groot deel van de dag online en mobiel doorbrengen.’
83% van de consumenten tussen de 18-35 jaar beschouwt digitale communicatie als een volwaardig alternatief. Bij 65+’ers ligt dat op 59%. ‘Daarom is het goed te overwegen welk middel bij een specifieke doelgroep past, en indien dit past bij de wensen van deze doelgroep, een mix van middelen in te zetten voor het beste resultaat’, aldus Jonkhart.

Digitalisering binnen uw organisatie

Iedere organisatie is anders en dat zien wij ook terug bij de digitalisering daarvan. Een verzekeraar heeft een ander behoeftepatroon dan een overheid gerelateerde organisatie. Maar ook verschillen de wensen van afdelingen binnen bedrijven onderling m.b.t. digitalisering van de communicatie.

Feit is dat generatie Z, de digital natives, een belangrijke rol spelen in de maatschappij en deze wordt alleen maar groter. Persoonlijk contact is bij deze doelgroep veelal niet nodig, als een communicatiebehoefte maar snel en adequaat opgevolgd wordt, kan dat prima digitaal en zonder tussenkomst van ‘echte’ mensen zijn.

Feit is wel dat de markt op dit moment nog gefragmenteerd is en er een grote doelgroep “non digital natives” rondloopt. Deze mensen dient u ook van de best mogelijke dienstverlening te voorzien en hierbij zal omnichannel communicatie zijn diversiteit moeten blijven tonen. Namelijk, op basis van aanwezige data de klant de wijze van communicatie aanbieden die bij hem of haar past. Hoe wil de klant dat er met hem/haar gecommuniceerd wordt? Via WhatsApp, Messenger/Facebook, telefonisch, e-mail, chat(bot) of via een brief?

Angst voor verandering

U wilt een digitaliseringsslag maken met uw communicatie, maar u bent bang voor de reacties van uw klanten. Veel klanten vinden veranderingen in het begin vervelend, maar als ze eenmaal gewend zijn aan de nieuwe situatie zien ze ook de voordelen ervan in. Digitale communicatie is snel en 24/7 inzetbaar.
Handig als je als klant van een autoverzekeraar een keer omhoog zit met een melding over een schade aan je auto en om 23.00 uur gefrustreerd je verzekeraar belt en middels een scripted menu keurig al jouw gegevens kwijt kan m.b.t. de schade. Opgelucht hang je op en stuur je een appje naar je partner dat het allemaal geregeld is.

10FORIT weet heel veel over digitale communicatie en wij delen deze kennis graag met u. Wilt u weten welke digitale communicatie het beste bij uw doelgroep past? Neem dan contact op met Michelle Filbri via contact@10forit.com of via +31880016604.

Michelle FilbriDigitale communicatie steeds populairder
Personalisatie-1-e1545390060832.jpg

Personaliseer uw boodschap

Met het personaliseren van uw communicatie kunt u de relevantie van uw boodschap verhogen. De uiting die u verstuurt is veel persoonlijker van aard, en de kans dat de uiting opvalt bij uw klant is hierdoor aanzienlijk groter. Technische oplossingen van 10FORIT helpen bij de inrichting en uitvoer van dit proces.

Consumenten ontvangen dagelijks bergen met e-mails en berichten van verschillende bedrijven en organisaties. Tussen deze bergen met informatie wilt u natuurlijk wel dat uw boodschap opvalt. Dan helpt het wanneer u met een paar aanpassingen in uw communicatie uiting of proces uw klanten zo kunt aanspreken dat de boodschap beter bij ze past en zij zich persoonlijk aangesproken voelen.

Data

Personalisatie gaat hand in hand met data. Leer een klant kennen en speel zo in op de wensen van de klant. Geef ze relevante, gepersonaliseerde content. Toon gepersonaliseerde content op basis van de data die u tot uw beschikking heeft, zoals demografische en sociologische gegevens.

Bepaal wat de meest relevante boodschap zou kunnen zijn voor klantgroepen in een bepaalde fase of situatie. Kijk hierbij naar het volgende: wat is de juiste boodschap, op het juiste moment, via het juiste kanaal, geschikt voor het juiste device, inspelend op de locatie en situatie? Zo kunt u bijvoorbeeld inspelen op de volgende geschetste situatie:

Uw klant heeft een bestelling geplaatst. Op het moment dat uw klant telefonisch benaderd wordt via EEZYCOM™DIALER ziet uw medewerker al voor zich in beeld wie ze aan de lijn krijgen en wat deze klant heeft besteld. Uw medewerker kan nu de telefoon gepersonaliseerd opnemen en aangeven dat hij/zij op de hoogte is van het product dat de klant heeft besteld en welke vragen deze klant waarschijnlijk zal hebben. Hiermee voorkomt u dat de klant lang moet wachten op antwoord of doorgeschakeld moet worden en zijn uw medewerkers niet onnodig tijd kwijt met het in kaart brengen van de precieze vragen van de klant.

Toepassingen

De meest bekende en zeer effectieve toepassing is de aanspreekvorm in communicatie. Klanten willen liever niet met ‘beste klant’ of ‘beste relatie’ aangesproken worden. Bij voorkeur spreekt u klanten met hun (voor)naam aan. Zo krijgen zij echt het gevoel een relatie te hebben met uw bedrijf.

Maar u kunt een stap verder gaan door onder meer in te spelen op de interesses, wensen of levensfases van uw klanten. Klantdata helpt deze informatie in kaart te brengen en het communicatieproces te personaliseren. Met de technische oplossingen van 10FORIT kunt u dit vervolgens eenvoudig in de praktijk brengen. Hierbij valt te denken aan het verhogen van het volume van telefoongesprekken bij oudere mensen en het vergroten van het lettertype in een e-mail. Of de timing van de verzending van uw mailing of geautomatiseerde call.

10FORIT gelooft in de kracht van personalisatie. Veel bedrijven zien ook de noodzaak hiervan in, maar hebben intern de processen nog niet (voldoende) ingericht. 10FORIT denkt graag met u mee en zoekt naar oplossingen die helpen de communicatieprocessen te personaliseren en optimaliseren. Neem hiervoor contact op met Michelle Filbri via contact@10forit.com of via +3188-0016604.

Michelle FilbriPersonaliseer uw boodschap
DB-klein-e1545390088605.jpg

Van digitale communicatie naar digitale serviceverlening

We leven in een tijd waarin de klant, meer dan ooit, koning is. Als bedrijf moet je hierin mee. Er is dan ook een transitie gaande van digitale communicatie naar digitale serviceverlening. De nadruk ligt steeds vaker op het optimaal verlenen van service aan de klant, via verschillende kanalen, en vaak automatisch.

Aan de consumentenkant vertaalt dat zich in een klant die op elk moment van de dag een vraag moet kunnen stellen, een herinnering moet kunnen krijgen of iets moet kunnen regelen, via zijn telefoon of computer, ook buiten kantooruren om.


Omnichannel communicatie


Waar vroeger de telefoon en later e-mail het middel was om te communiceren gebruiken we steeds vaker meerdere kanalen om te communiceren. Sommigen willen een berichtje ontvangen via Facebook, anderen prefereren een e-mail, een WhatsApp bericht of telefonisch contact als reactie op een vraag. Steeds vaker gebruiken ze meerdere kanalen.

We zien bij 10FORIT dan ook dat er een trend gaande is, waarbij binnen geautomatiseerde communicatie met klanten steeds meer onderdelen opgenomen worden. Marketing, service, facturatie van een bedrijf zijn hierbij op elkaar afgestemd en de tone-of-voice is overal hetzelfde. De mogelijkheden hierbij zijn vrijwel eindeloos.

Stel dat je als klant via Instagram een advertentie ziet voor mooie schoenen. Je klikt erop en komt vervolgens op de website terecht, waar je ze bestelt. Je geeft aan dat je ze thuisbezorgd wilt hebben. Direct na het plaatsen van de bestelling besef je dat je op het moment van bezorging niet thuis bent, dus besluit je het bedrijf via WhatsApp een berichtje te sturen dat je ze toch liever zelf wilt afhalen in de winkel.

Dat wordt vervolgens geregeld. Je krijgt daarna automatisch een berichtje, via bijvoorbeeld sms, e-mail of WhatsApp, wanneer je de schoenen kan ophalen in de winkel. Als je de schoenen eenmaal in je bezit hebt, krijg je de factuur vervolgens per e-mail opgestuurd.

Het contact met deze klant hoeft daarna niet afgelopen te zijn. Vraag na enige tijd via bijvoorbeeld via een e-mail of de schoenen bevallen, de klant interesse heeft in soortgelijke schoenen, of wellicht een gratis poetsbeurt.

Er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden voor geautomatiseerde services en wij helpen u graag met een passende oplossing voor uw organisatie.


De toekomst


Ons vakgebied is zeer innovatief en technologie ontwikkelt zich steeds verder. Zaken als kunstmatige intelligentie en het door computers herkennen van menselijke emoties zijn zaken die een steeds groter wordende rol zullen gaan spelen binnen de digitale serviceverlening.

KLM beantwoordt sinds december 2017 bijvoorbeeld al een deel van de klantenvragen die zij via bijvoorbeeld Facebook Messenger, WhatsApp en Twitter binnenkrijgen door middel van kunstmatige intelligentie (AI). Zij analyseren alle binnengekomen berichten en stellen aan de hand daarvan automatische antwoorden op.

Het herkennen van menselijke emoties is iets dat over een aantal jaar gemeengoed zal zijn binnen de digitale serviceverlening. De computer begrijpt wat de emotie is van de klant. Aan de hand daarvan wordt er een passende oplossing of antwoord gevonden. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat een klant automatisch wordt verbonden met een medewerker, die hier speciaal voor getraind is, als de klant geïrriteerd lijkt.

Uiteraard blijft het bij zowel het inzetten van kunstmatige intelligentie als bij het herkennen van menselijke emoties belangrijk dat de klant centraal blijft staan. Dit soort mogelijkheden floreren alleen als dit uitgangspunt in stand blijft. Zoals we al in het begin zeiden: de klant is en blijft, meer dan ooit, koning.


Contact


Meer weten over digitale serviceverlening? Neem dan contact op met onze consultant Michelle Filbri via contact@10forit.com of bel +31880016604 om de mogelijkheden voor een passende strategie voor uw bedrijf te bespreken.

Michelle FilbriVan digitale communicatie naar digitale serviceverlening
Interview-Jo-Bola-e1522411772913.png

10FORIT verovert België met EEZYCOM™

Sinds oktober 2015 werkt 10FORIT samen met Jo Bolangier, eigenaar van Bola Consulting uit België. Hieronder een interview met Jo over zijn samenwerking met 10FORIT, digitalisering en omnichannel communicatie in zijn thuisland.

Op LinkedIn zie ik dat je naast 10FORIT ook betrokken bent bij de Credit Expo Belgium. Kan je uitleggen wie je bent en wat je allemaal doet?

Natuurlijk kan dat. Mijn bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met de optimalisatie van creditmanagementprocessen. Dit doen wij voor zowel B2C als B2B.

In de kern betekent dat vooral het verbeteren van de cashflow en het wegwerken van vorderingen. Tevens kijken wij naar hoe het creditmanagementproces is ingericht en hoe wij deze kunnen optimaliseren. Dit kan operationeel zijn maar ook qua systemen. Vanuit deze achtergrond is ook de samenwerking met 10FORIT ontstaan.

Hoe is de samenwerking met 10FORIT concreet tot stand gekomen?

Wij hebben elkaar leren kennen op de Credit Expo in België drie jaar terug en er was meteen een goede klik.

Ik was verantwoordelijk voor verkoop van de stands van deze expo en 10FORIT wilde graag als specialist in omnichannel communicatie voet aan de grond in België krijgen. Aangezien het dienstenpakket dat 10FORIT aanbiedt niet of nauwelijks in België voorkomt, leek mij een samenwerking meteen interessant.

Wij hebben toen eerst een testfase doorlopen om te bekijken hoe bedrijven in België op de diensten van het bedrijf uit Nederland zouden reageren. Al heel snel hadden we 30 afspraken staan en bleek dat er meer dan voldoende interesse was. Daarna ging het snel en ondertussen werken al circa zes bedrijven met ons samen.

Waar ligt volgens jou het onderscheidend vermogen van 10FORIT?

Ze zijn enorm flexibel richting hun klanten. Zo kan men gratis twee maanden EEZYCOM™ uitproberen. EEZYCOM™ wordt dan naast het bestaande systeem gezet om ze goed te kunnen vergelijken met elkaar. Vanuit de proeftrajecten die wij zijn gestart in België, zijn alle bedrijven trouwens klant geworden. Dat geeft natuurlijk wel iets aan.

Wat ook enorm gewaardeerd wordt is de mogelijk het Eezycom platform een maand gratis te testen, dan aanpassingen en optimalisaties door te voeren en dan een tweede maand kosteloos testen.

Bij de tools van 10FORIT zit de klant zelf aan het stuur van zijn dashboard en kan heel gemakkelijk zelf aanpassingen doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal beschikbare werknemers.
Heb je onvoldoende mensen zitten voor de hoeveelheid werk, dan kan je flexibel opschalen middels EEZYCOM™. Het is natuurlijk niet zo dat 10FORIT dan voor meer mensen zorgt, maar middels het EEZYCOM™ platform is het wel mogelijk de effectiviteit per medewerker aanzienlijk te verhogen.

In EEZYCOM™ zit ook een rapportagesysteem. Hiermee kan een klant na enige tijd zien welke optimalisaties ze door kunnen voeren. Bijvoorbeeld meer ’s avonds bellen of rond de uitbetaling van het salaris, pensioen of uitkering omdat uit de analyse blijkt dit betere resultaten geeft.

Hoe zit het met de privacywetgeving in België?

Vanzelfsprekend hebben ook wij te maken met de GDPR. Gelukkig is 10FORIT volledig compliant met de GDPR-wetgeving. Alle gegevens van klanten zijn veilig en dat is ook vaak een vraag die wij als eerste te horen krijgen van geïnteresseerde partijen.

Voor welk type klanten werkt 10FORIT in België?

O.a. voor incassobureaus en banken. Maar ook een verzekeringsmaatschappij is klant geworden en er zijn gesprekken gaande met telecomproviders.

Wij zijn trouwens ook in Frankrijk bezig voor 10FORIT en er is serieuze interesse in het EEZYCOM™ Platform van 10FORIT.

Zie jij grote verschillen m.b.t. digitale/omnichannel communicatie in België t.o.v. Nederland?

België loopt iets achter op gebied van digitale communicatie. Dat heeft denk ik met de cultuur te maken. Niet dat we het niet vertrouwen, maar Belgen denken wat langer na voor ze een beslissing nemen. In het begin waren we wel wat angstig hoe potentiële klanten zouden reageren en voelden ook wat wantrouwen hier en daar. Maar al snel sloeg dat wantrouwen om toen bleek dat de resultaten goed waren.

Nederland is echt pionier op gebied van digitalisering en omnichannel communicatie. En dat zie ik ook terug bij 10FORIT en ook de Belgische klanten weten dit nu.

Meer weten over 10FORIT/EEZYCOM™ in België? Neem dan contact op met Jo Bolangier via info@bolaconsulting.com.

Michelle Filbri10FORIT verovert België met EEZYCOM™
Eezycom-Dialer-e1522411101239.jpg

Product uitgelicht: EEZYCOM™ DIALER

EEZYCOM™ DIALER is één van de producten die bedrijven inzetten om optimaal digitaal te kunnen communiceren met klanten. De tool wordt ingezet door verschillende organisaties, dit kan zijn om callcenters efficiënter te laten werken of als ondersteuning bij het uitbellen van een groot (ad hoc) project of incassotraject.

EEZYCOM™ DIALER wordt door veel bedrijven gebruikt om efficiënter telefonisch in contact te komen met klanten en maakt geautomatiseerde, klantgerichte communicatie gemakkelijker. Onze dialer voorspelt wanneer medewerkers vrij zijn om een nieuw gesprek aan te nemen, en verbindt ze vervolgens door met een klant die de telefoon heeft opgenomen met behulp van de EEZYCOM™ DIALER.

Met de dialer worden verschillende mensen tegelijk gebeld. Medewerkers van een klantcontactcentrum hoeven op deze manier zelf geen nummers in te toetsen of te wachten tot mensen opnemen. EEZYCOM™ DIALER stuurt een klant alleen door naar de medewerker als er contact is. Dit gebeurt niet bij voicemail of indien lijnen in gesprek zijn. Via whispertechnologie weet de medewerker welke klant hij of zij aan de telefoon krijgt.

Whispertechnologie is een functie waarbij een medewerker in zijn oor ‘gefluisterd’ krijgt welke klant hij/zij aan de lijn krijgt. De klant merkt hier niks van, die hoort alleen “een moment geduld, u wordt nu doorverbonden.”

Rob Veenman, consultant bij 10FORIT, over EEZYCOM™ DIALER; “Onze dialer is enorm flexibel, buiten dat we alle standaardfunctionaliteit van deze applicatie in huis hebben, bieden wij onze klanten ook maatwerk aan. Het systeem wordt hierbij volledig ingericht zoals de klant dit wenst en vanzelfsprekend adviseren wij hier ook bij. Daarnaast is onze implementatietijd kort en kunnen bedrijven snel met EEZYCOM™ DIALER aan de slag. Onze dialer werkt trouwens samen met alle telefooncentrales en is eenvoudig te implementeren.”

EEZYCOM™ DIALER is momenteel in zowel België als Nederland een populaire tool. De dialer kan naadloos geïntegreerd worden met andere producten van 10FORIT, zoals EEZYCOM™ Pay en EEZYCOM™ Wordcloud. Ook voor communicatieprojecten waarbij eenmalig veel klanten moeten worden gebeld, biedt EEZYCOM™ DIALER, dankzij de snelheid waarmee de tool opgezet kan worden, een prima oplossing binnen omnichannel communicatie.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over EEZYCOM™ DIALER of een pilot aanvragen?

Neem dan contact op met Michelle Filbri via contact@10forit.com.

Bekijk hieronder een korte introductievideo over EEZYCOM™ DIALER.

Michelle FilbriProduct uitgelicht: EEZYCOM™ DIALER
Sms-vs-WhatsApp-e1522326678607.jpg

SMS vs. WhatsApp

Anno 2018 stapt bijna niemand nog de deur uit zonder zijn of haar mobiele telefoon en de smartphone is onmisbaar geworden in ons dagelijks leven. Logischerwijs zetten wij bij 10FORIT middels berichtenservices de smartphone in om contact met uw klanten mogelijk te maken. Zo is het tegenwoordig redelijk eenvoudig om via sms of WhatsApp afspraken in te plannen met klanten, cliënten of patiënten, uw producten en diensten onder de aandacht te brengen of een klant te herinneren aan een openstaande factuur.


Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee communicatiekanalen? Wanneer zet je sms in en wanneer is WhatsApp de beste keuze? De belangrijkste voor- en nadelen hebben we voor u onder elkaar gezet.

SMS

Sms’ en is voor mobiele begrippen een redelijk traditionele manier om met elkaar te communiceren. Met de komst van de smartphone maken met name jongeren steeds meer gebruik van andere middelen, waaronder Messenger, Telegram en natuurlijk WhatsApp. Sms wordt echter door de meeste consumenten meer op waarde geschat als het gaat om zakelijke communicatie.
Denk hierbij aan bijvoorbeeld berichten van een zorgverlener, nutsbedrijf of bank. Meldingen dat facturen klaar staan of een afspraakherinnering zijn eenvoudig via sms naar een grote groep klanten toe te sturen. Een belangrijk voordeel is dat ook klanten zonder internetverbinding het bericht gewoon ontvangen.

Een bedrijf betaalt per verzonden bericht. De kosten zijn afhankelijk van het aantal berichten dat verzonden wordt en van de provider. Sms biedt uitstekende mogelijkheden berichten op een precieze tijd te verzenden of om analyses te maken van verzonden berichten.

 

WhatsApp

WhatsApp voor zakelijk gebruik is enorm in opkomst. Met name jongeren vinden WhatsApp een hele gangbare manier om met elkaar te communiceren. Zij maken bijna geen onderscheid tussen zakelijk en persoonlijk verkeer. Daarom kan dit juist voor bedrijven positief zijn omdat het contact met klanten nog laagdrempeliger wordt.

WhatsApp is vooral heel geschikt om snel te reageren op klantvragen. Door die laagdrempeligheid nodigt het uit sneller in contact te treden met elkaar. Hoewel het voor veel mensen moeilijk voor te stellen is, heeft nog niet iedereen in Nederland een smartphone en laat staan WhatsApp geïnstalleerd. Dat is wel een vereiste voor de inzet van WhatsApp binnen uw omnichannel communicatie.

Voor het inzetten van WhatsApp betaalt u alleen een vast bedrag voor de service, verder zijn er geen kosten aan verbonden. Het versturen en ontvangen van WhatsApp berichten is gratis.

 

Welke keuze maak je dan?

Geen van de communicatiemiddelen zijn een doel op zich. Het is vooral belangrijk om te bekijken welke van deze middelen het beste past bij de doelgroep en waarvoor het ingezet wordt.
Voor klantenservices van bedrijven is WhatsApp uitermate geschikt omdat WhatsApp een snelle manier is om vragen van klanten te beantwoorden. Wanneer je naar een grote groep klanten een servicebericht wilt sturen, leent sms als communicatiemiddel zich hier weer goed voor.

Bent u benieuwd of u WhatsApp of juist sms moet inzetten? Wij helpen u graag bij uw keuze.
Neem hiervoor contact op met Michelle Filbri via contact@10forit.com.

 

SMS WhatsApp
Internetverbinding X V
Beveiliging V V
Licentiekosten X X
Verzendkosten per bericht V X
Bulkmailingen V X
Analyses/Statistieken V V
Michelle FilbriSMS vs. WhatsApp
DK-VCMB.jpg

Dick Kruiswijk van het VCMB

Onlangs is onze directeur Frank Beentjes toegetreden tot het bestuur van het VCMB. Reden genoeg voor ons om voorzitter Dick Kruiswijk eens nader aan de tand te voelen over het Verbond van Credit Management Bedrijven (VCMB).

Vorige keer heeft u het al gezegd, maar in het kort nogmaals, wat doet het VCMB?

Wij behartigen de belangen van alle organisaties die werkzaam zijn binnen creditmanagement.

Alle disciplines binnen het vakgebied van creditmanagement worden binnen het verbond vertegenwoordigd. Denk hierbij aan gerechtsdeurwaarders, handelsinformatiebureaus, kredietverzekeraars en factoringbedrijven. Daarbij vinden wij het belangrijk dat alle bloedgroepen goed vertegenwoordigd zijn in de VCMB Raad en het bestuur.

Hebben jullie een specifieke doelstelling geformuleerd voor 2018?

Jazeker, en een prestigieus doel ook. Het VCMB Waardenonderzoek.

In de media wordt altijd het gezichtspunt van de ‘zielige schuldenaar’ gekozen, terwijl bedrijven binnen ons verbond integer hun werk willen uitvoeren. Hoe de media de sector benadert is niet positief en ook Tweede Kamervragen worden ook vaak vanuit een negatief perspectief gesteld. Dat helpt ons niet bij nieuwe wetgeving, zoals de AVG. Stringente beperking van datagebruik voor creditmanagement is vanuit privacy misschien een goed idee, maar als wij dankzij data-analyse de debiteuren die het betreft beter kunnen helpen als wij meer informatie beschikbaar hebben, is dat voor de betrokken debiteur veel belangrijker. De vooroordelen rondom creditmanagement zitten ons daarbij in de weg.

Door ons Waardenonderzoek willen wij onderbouwd laten zien welke waarde creditmanagement heeft voor de economie en de maatschappij.

Wat is die waarde dan?

Allereerst voorkomen wij faillissementen en zorgen daarmee dat de werkgelegenheid van die organisatie blijft. De meeste bedrijven gaan failliet omdat ze hun eigen rekeningen niet kunnen betalen door wanbetaling van hun debiteuren. Niet omdat ze geen verdiencapaciteit hebben.

Daarnaast zorgt creditmanagement ervoor dat er op krediet gekocht kan blijven worden. Stel je voor dat dit niet meer kan, dan heeft dit grote gevolgen voor de economie, maar ook op persoonlijk vlak. Wie kan er dan nog een huis kopen?

Creditmanagement levert een belangrijke waarde aan onze economie en maatschappij, maar dat gezichtspunt komt in de pers of de politiek niet of nauwelijks aan bod.

Wanneer verschijnt het VCMB Waardenonderzoek?

We zijn druk bezig met de voorbereiding van de eerste fase van het onderzoek, waarin we de feiten en cijfers inventariseren die de basis vormen voor de tweede fase van het onderzoek, waarin het cijfermateriaal geëxtrapoleerd wordt naar maatschappelijke en economische waarden.

Hoe ziet u de toekomst van uw branche?

Talentontwikkeling is erg belangrijk voor de toekomst van de categorie. Maar talent wordt net als de politiek en de media beïnvloed door de vooroordelen over de branche en de berichtgeving in de media die dat vooroordeel telkens bevestigt en versterkt. Dat is erg jammer. Onze branche heeft ook te maken met een digitaliseringsslag, zie bijvoorbeeld innovatieve bedrijven zoals 10FORIT, die een belangrijke rol binnen het speelveld innemen. Naast digitalisering is analyse van gegevens steeds belangrijker en hiervoor zijn specifiek opgeleide mensen nodig die dit werk kunnen doen. Die zijn behalve schaars, ook niet meteen enthousiast over een carrière binnen creditmanagement. Terwijl het carrièreperspectief binnen de creditmanagementsector nog nooit zo groot geweest is.

Meer informatie over een carrière in creditmanagement of op de hoogte blijven over het VCMB Creditmanagement Waardenonderzoek, neem dan regelmatig een kijkje op www.vcmb.nl of schrijf je daar in voor de nieuwsbrief.

Michelle FilbriDick Kruiswijk van het VCMB
Frank_PR-website.jpg

Frank Beentjes in bestuur VCMB

Onze directeur Frank Beentjes maakt vanaf eind november 2017 deel uit van het bestuur van de VCMB. Wij zijn trots op zijn rol binnen het bestuur en informeren u hierover middels onze nieuwsbrief.

Het VCMB staat voor Verbond van Credit Management Bedrijven. Het verbond verenigt organisaties die gespecialiseerd zijn in creditmanagement. Circa 80% van de organisaties binnen de branche zijn aangesloten bij het VCMB en veel leden zijn marktleider in hun specialisme, zo ook 10FORIT m.b.t. gedigitaliseerde en geautomatiseerde communicatieoplossingen (omnichannel communicatie).

Volgens de voorzitter van het VCMB Dick Kruiswijk (tevens directeur Syncasso) was de aanstelling van Frank Beentjes een juiste keuze. De voorzitter nam vorig jaar contact op met onze directeur en vroeg hem zich aan te melden als kandidaat-bestuurslid.


Dick Kruiswijk, “Wij behartigen de belangen van vele soorten bedrijven binnen creditmanagement. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gerechtsdeurwaarders, verzekeraars en factoringbedrijven. Daarbij is het belangrijk dat alle bloedgroepen binnen onze sector zo goed mogelijk vertegenwoordigd zijn binnen het VCMB. Het zou niet goed zijn als het bestuur alleen bestond uit gerechtsdeurwaarders, juist de diversiteit geeft het meerwaarde. Zo kan ieder bestuurslid vanuit zijn discipline zaken ter tafel brengen”.

Het VCMB is opgericht omdat de branche van mening was en is dat het bedrijfsleven te weinig kennis heeft van het belang van goed creditmanagement. De brancheorganisatie stelt zich ten doel de bekendheid met creditmanagement en haar toepassingen te stimuleren en professionaliseren.

Kruiswijk geeft verder aan, “Frank is afgestudeerd in expertsysteem en robotica. Daarnaast heeft hij een studie informatica met als specialisatie artifical intelligence gevolgd. Digitalisering speelt in onze branche een steeds grotere rol en Frank is wat ons betreft de perfect persoon die ons kan helpen met visie en expertise betreffende dit onderwerp.

Tijdens onze maandelijkse round table bleek dat Franks inbreng over zaken als bijvoorbeeld artificial intelligence of blockchaintechnologie zeer waardevol en interessant was. Hierdoor speelde Frank zich in de kijker als potentieel bestuurslid en heeft uiteindelijk geleid tot zijn bestuursfunctie.

Wij zien een integere persoon die het belang van de sector boven zijn bedrijfsbelang kan plaatsen. Als bestuurslid vertegenwoordig je meerdere bloedgroepen wiens belangen allen behartigd dienen te worden”.

Frank Beentjes is door het bestuur van het VCMB benoemd tot secretaris.

Onze directeur Frank Beentjes zelf in een reactie, “De innovatieve en maatschappelijke ontwikkelingen vragen om een hogere agendering en verdere professionalisering van het vakgebied creditmanagement. Vanuit VCMB kan ik hieraan een belangrijke bijdrage leveren.”

Michelle FilbriFrank Beentjes in bestuur VCMB
Generatie-Z-janssen-en-janssen.png

Betaalgedrag van Generatie Z

Samen met Incassobureau & Gerechtsdeurwaarders Janssen en Janssen heeft 10FORIT een kwalitatief onderzoek gedaan onder jongeren behorende tot Generatie Z.
Saskia van de Schoot (Manager Business Development) van Janssen en Janssen vertelt meer over dit onderzoek.

Op jullie website staat prominent de zin ‘voor een schuldenvrije maatschappij’.
Wat is de gedachte hierachter?

Wat we zien is dat veel mensen hun facturen niet kunnen betalen en hierdoor worden de problemen alleen maar groter. Op dit moment zien we dat dilemma’s vaak aan de achterkant in de facturatie en incassoketen pas worden opgelost. Denk hierbij aan incassotrajecten en deurwaarders. Wij geloven dat een groot deel van de problemen rondom betalingen aan de voorkant te voorkomen is door preventief te handelen.
Denk hierbij aan het maken van een duidelijke en begrijpelijke factuur. In ons geval optimaliseren wij het facturatieproces en ondersteunen we bij het herschrijven van factuur- en aanmaanteksten.

Veel facturen worden nu nog verzonden op C1 taalniveau: hiervoor dien je universitair geschoold te zijn om deze goed te begrijpen. Dit sluit niet aan op de behoefte in de markt. Wij adviseren voor aanmaningen op B1 taalniveau te schrijven zodat minstens 80% van de ontvangers de boodschap begrijpt. In sommige gevallen moet het nog eenvoudiger geformuleerd worden om de boodschap duidelijk over te brengen.

Wij helpen organisaties beter te communiceren via alle kanalen, zodat hun klanten precies begrijpen wat van hen gevraagd wordt. Zodat er minder betaalproblemen ontstaan, en als ze toch ontstaan dat er (sneller) contact is voor een oplossing. Wij maken hierbij o.a. gebruik van motiverende gesprekstechnieken. Als je klanten laat meedenken aan een oplossing voor het afbetalen van hun schulden krijg je hier beter betalingsgedrag voor terug.

Hoe zien jullie de rol van incasso & gerechtsdeurwaarders in de toekomst?

Deze organisaties blijven altijd noodzakelijk. Bedrijven hebben te maken met niet-willers en niet-kunners. Waarbij je hulp kan geven aan de niet-kunners en iets strenger moet zijn bij de niet-willers.

Speelt digitalisering een grote rol in die toekomst?

Zeker weten. Je ziet nu al dat de rechtspraak aan het digitaliseren is in programma KEI. Steeds meer rechtszaken starten digitaal, waardoor ook werk verdwijnt voor de deurwaarder in de toekomst. Wat dat verder precies voor ons vakgebied gaat betekenen gaan we ondervinden. Het is in ieder geval duidelijk dat de klant prijs belangrijk vindt.

Wij vinden de rol van een deurwaarder waardevol. Maar het is ook een rol die meer waarde kan toevoegen door meer in een adviserende rol aan de voorkant te werken, zodat een rechtszaak en extra kosten voorkomen kunnen worden.

Hoe zien jullie optimale klantcommunicatie?

Voor mij is ieder traject uniek en het zou goed zijn dat je zoveel klantinformatie hebt, dat je klanten via de juiste kanalen kan benaderen die voor hen geschikt zijn. Iemand van 68 benader je anders dan iemand van 22 en klant X ontvangt liever een brief op B1 taalniveau en klant Y heeft liever een e-mail. Het gaat dus om volledige segmentatie op persoonsniveau, en dat is best een uitdaging omdat je hiervoor heel veel informatie van een persoon nodig hebt.

Kan je iets vertellen over het onderzoek dat jullie samen met 10FORIT geïnitieerd hebben?

Het betreft een kwalitatief onderzoek over Generatie Z. Maar liefst 40% van de werkende bevolking in 2020 maakt deel uit van deze generatie. Hiermee maken ze een groot deel uit van de betalende klant en is het belangrijk om te zien hoe ze reageren op betaalverzoeken.

Wij zien dat deze generatie nu al veel schulden heeft. Van deze jongeren tot 25 jaar is maar liefst 25% al in aanraking geweest met schulden.

Hoe kunnen we deze doelgroep maximaal bereiken en wat is hierbij de ideale wijze van communiceren? Als we namelijk weten hoe we ze kunnen bereiken en hoe wij ze het beste kunnen aanspreken, kunnen we ook preventief handelen en schulden voorkomen.

Hoe komen ze aan betalingsachterstanden, waarom betalen ze de ene factuur wel en de andere niet?

Uit het onderzoek blijkt dat het betalen van onze eerste levensbehoeften zoals wonen en energie geen absolute prioriteit zijn. De mobiele telefoon staat met stip op nummer 1 met daarnaast sociale activiteiten als sporten, uit eten etc.

Wat vonden jullie opvallende resultaten uit het onderzoek?

We hadden verwacht dat deze jongeren juist via social media (Messenger, WhatsApp etc.) benaderd zouden willen worden. Maar ze gaven aan daar niet op te reageren omdat ze dat een privé omgeving vinden. E-mail heeft veel meer de voorkeur.

Opleidingsniveau speelt trouwens een grote rol in wijze van communiceren met deze doelgroep. Jongeren die een hoge opleiding volgen worden vaak geholpen door hun ouders en hebben een goed vangnet. Lager opgeleiden missen dit vangnet vaker en hebben meer moeite met het begrijpen van de correspondentie.
Hoger opgeleiden willen graag zelf hun zaken regelen (wensen geen betutteling) waar lager opgeleiden juist graag geholpen willen worden.

Het maakt dus uit wat je achtergrond is. Nu is een achtergrond moeilijk te achterhalen, maar opleidingsniveau zeker wel.

Generatie Z en Millennials worden nogal eens door elkaar gehaald. Wat is het verschil?

Generatie Z komt na de Millennials en is net nog iets meer digitaal minded. Generatie Z is min of meer al geboren met een smartphone in de hand.

Wat hopen jullie dat 2018 zal brengen?

Dat steeds meer bedrijven gaan inzien dat zij schulden bij hun klanten kunnen voorkomen. Door de juiste strategie in te zetten m.b.t. klantcommunicatie kunnen zij zelf preventief schulden voorkomen.


Preventie is vaak een ondergeschoven kind, terwijl dit zoveel geldverspilling en ellende kan voorkomen voor bedrijven en hun klanten.

Meer weten over dit kwalitatief onderzoek m.b.t. Generatie Z? Neem dan contact op met Michelle Filbri via michelle.filbri@10forit.com.

Michelle FilbriBetaalgedrag van Generatie Z